שמות של מחלות אוטואימוניות

לפניכם מספר שמות של מחלות אוטואימוניות לצד תיאור קצר של המחלה או הסינדרום

לא תמיד שמות של מחלות אוטואימוניות מתורגם לעברית ולפעמים הוא מוזכר בראשי תיבות בלבד.

שמות של מחלות אוטואימוניות יכולים להיות לעיתים מבלבלים כי הם כוללים פריטי מידע שמי שאינו עוסק בתחום הרפואה עלול להתבלבל כאשר הוא שומע את השם לראשונה.

ברשימת שמות של מחלות אוטואיממוניות זאת כלולים מצבים קליניים שעל פי רוב ניתן להם מענה על ידי מערכות הרפואה הקונבנציונלית אך כבר מספר שנים שגם מערכות הבריאות המובילות נעזרות במטפלים אלטרנטיביים שונים כשותפים לטיפול למשל צירוף נטורופתית לצוות המטפל או מרפאים מתחום הרפואה הסינית.

שמות של מחלות אוטואימוניות כמו פיברומיאלגיה, MS השימוטו וכו' יכולים להישמע מוזר וראוי שיופיעו עם הסבר קצר על מנת לתת הזדמנות גם למי שאינו עוסק בתחום הבריאות הזדמנות להבין במה מדובר.

לקריאה נוספת:

רשימה זאת הינה לצרכי מידע בלבד ואינה מיועדת לאבחון עצמי או חלופת טיפול וליווי מקצועי בתחום הרפואה.

שמות של מחלות אוטואימוניות

רשימת שמות של מחלות אוטואימוניות ותיאור קצר

נציין כי סדר השמות אינו מעיד על תפוצה או חומרת המחלה והוא אקראי לחלוטין.

  • דלקת מפרקים שגרונית – RA – Rheumatoid Arthritis: מחלת ה-RA היא הפרעה דלקתית כרונית המשפיעה בעיקר על המפרקים, מה שמוביל לכאב, נפיחות ונוקשות.
    מצב אוטואימוני זה יכול יכול להשפיע גם על איברים אחרים.
  • לופוס מערכתית – Lupus Erythematosus – SLE: מחלת לופוס מערכתית היא מחלה אוטואימונית מערכתית שיכולה להשפיע על איברים מרובים, כולל העור, המפרקים, הכליות והלב.
    היא ידוע במגוון הרחב של סימפטומים והתלקחויות מרובות בו זמנית.
  • סוכרת סוג-Type 1 Diabetes 1: מחלה אוטואימונית זו מתרחשת כאשר מערכת החיסון תוקפת והורסת את התאים המייצרים אינסולין בלבלב, מה שמוביל לרמות סוכר גבוהות בדם.
  • טרשת נפוצה – Multiple Sclerosis – MS: טרשת נפוצה MS היא מחלה אוטואימונית נוירולוגית שבה מערכת החיסון תוקפת את כיסוי המגן של סיבי תאי עצב (מיאלין), היא גורמת לתסמינים נוירולוגיים שונים והידרדרות בתפקוד.
  • מחלת צליאק: מחלת צליאק היא הפרעה אוטואימונית הנגרמת על ידי צריכת יתר של גלוטן, מה שמוביל להיווצרות נזק למעי הדק מופיעים סימפטומים ובעיות תפקודיות כרוניות של מערכת העיכול.
  • השימוטו – Hashimoto's Thyroiditis: מצב אוטואימוני זה משפיע על בלוטת התריס, מה שמוביל לדלקת בבלוטת התריס אר שיכולה לגרור תת פעילות של בלוטת התריס (היפותירואידיזם) שמוביל לעייפות ותסמינים רבים אחרים.
  • מחלת גרייבס – Graves' Disease: מחלת גרייבס היא הפרעה אוטואימונית של בלוטת התריס אשר גורמת לייצור יתר של הורמוני בלוטת התריס שמתבטאים בתסמינים כמו ירידה במשקל, דופק מהיר וחרדה.
  • תסמונת סיוגרן – Sjögren's Syndrome: מחלה אוטואימונית זו משפיעה בעיקר על בלוטות הרוק והדמעות, מה שמוביל ליובש בעיניים ובפה, כמו גם לכאבי פרקים.
  • פסוריאזיס – Psoriasis: פסוריאזיס היא הפרעת עור אוטואימונית כרונית המאופיינת בצמיחה מהירה של תאי עור, המובילה לכתמים אדומים וקשקשים על העור.
  • מחלות מעי דלקתיות – Inflammatory Bowel Disease – IBD: מחלות IBD כוללות את ה-קרוהן וקוליטיס כיבית, שהם מצבים אוטואימוניים הגורמים לדלקת כרונית במערכת העיכול, וכתוצאה מכך לתסמינים כמו כאבי בטן ושלשולים וחוסר יכולת לעכל את המזון.
  • מיאסטניה גרביס – Myasthenia Gravis: מחלת מיאסטניה גרביס משפיעה על הצומת הנוירו-שרירית במפגש של מערכת העצבים המעצבבים את השרירים היא גורמת לחולשת שרירים ועייפות, במיוחד באזור שרירי הפנים והצוואר.
  • ויטיליגו – Vitiligo: ויטיליגו היא הפרעה אוטואימונית הגורמת לאובדן פיגמנטציה של העור, וכתוצאה מכך כתמים לבנים על העור עקב הרס של מלנוציטים.

אלו הן רק כמה דוגמאות למחלות ותסמונות אוטואימוניות רבות שיכולות להשפיע על חלקים שונים בגוף, ולעתים קרובות גורמות לאתגרים בריאותיים כרוניים עבור הלוקים בהן.